; movieschocolatebooks: Inside out or Adulthood by NICO

Pages

Thursday, February 11

Inside out or Adulthood by NICO


Te uiti la desene animate?
Cum de am devenit adulti asa deodata? Cum de nu mai suntem deschisi noului, greselilor si curiozitatii la fel de usor cum o faceam in copilarie? De ce suntem asa seriosi si preocupati si interesati numai de lucruri serioase? Ei bine? Un raspuns ar fi...viata ne-a facut asa. Uitarea. Problemele ne-au facut asa, alegerile si frustrarile...

Am vazut un desen animat din care copiii nu vor intelege prea multe lucruri, dar pe care adultii ar trebui sa il vada. Ar trebui sa vada cum de au ajuns adulti, cum de sunt cum sunt, cum de bucuria copilariei nu mai este la fel ca in copilarie, cum de nu mai rad la fel de des, cum de au uitat sa se bucure de lucruri mici si simple....Cum de vad intr-un obiect strict folosinta lui reala si limitata. Cum de au devenit stricti cu ei insisi...si cu cei din jur.

Povestea din INSIDE OUT este a unei fetite, a unui copil...cu sentimente, nevoi si dorinte... fiecare fiind un personaj ce ajuta la crearea memoriei. Ce se intampla daca unul dintre aceste personaje pateste ceva? Ce s-ar intampla daca Bucuria se imbolnaveste, daca Tristetea fuge sau daca Furia ia decizii... Daca Frica nu mai participa la luarea deciziilor...si asa mai departe? 
Ce se poate intampla?... Te maturizezi, asta se intampla... Devii serios. Devii singuratic. Devii cum nu ti-ai inchipuit ca s-ar putea sau ca ar exista. Devii adult.

Ce-ar fi sa urmasesti acest desen animat si sa iti amintesti cum te bucurai cand erai copil, cum iti inchipuiai ca soarele chiar are dinti, ca fluturii vorbesc, ca zburai spre luna, ca aveai puteri de super erou...Ce-ar fi sa urmaresti acest desen si sa iti amintesti ceea ce te-a facut sa te schimbi, sa devii pesimist, rezervat si limitat in exprimari? Iti vei aminti ceea ce te-a ranit, iti vei aminti ceea ce te-a bucurat candva, iti vei aminti bune si rele... frumoase si triste... Vei trezi copilul din tine si poate asa adultul va intelege ca a lua o pauza de la a fi adult, nu e chiar o decizie atat de rea...poate un pic grea, da... grea poate fi. Dar vei iesi mai copil, mai relaxat, mai tu...mai optimist si mai vesel si deschis imposibilului precaut. Este in regula sa iti accepti tristetea ce a devenit frustrare in timp, lipsurile ce au devenit resentimente si invidii.... 

Este ok sa fii diferit si curios, este ok sa fii cu bune si cu rele, dar sa stii si sa iti amintesti cum era cand te bucurai de lucruri marunte si cum era, cand imaginatia ta crea povesti doar de tine intelese, povesti unice, minunate ce te umpleau de stralucire in ochi, chiar si cand erai singur.
Post a Comment