; movieschocolatebooks: Spectre or The dancing kite

Pages

Tuesday, November 10

Spectre or The dancing kite

You are a kite dancing in a hurricane, Mr Bond.’ 

And what a kite he is if I may add!! Spectre- 007 este un Bond clasic, un Bond ce s-a intors la daddy, la ceea ce il face si l-a facut pe Bond faimos: dialog putin si bine punctat, gadgets, masinile, femeile cu care interactioneaza si atitudinea, dedicate slujbei si dorintei de a se simti bine in orice situatie, de a avea o femeie frumoasa langa el... care sa-i usureze munca periculoasa si istovitoare.

Daca te astepti la gadgeturi de ultima ora si femei frumoase si puternice care sa ii faca viata amara lui Bond, nu vei gasi asa ceva. Vei gasi, in schimb, minimum de gadgeturi folosite de dansul, costume impecabil purtate, femei delicate, dar destepte, locatii uimitor de frumoase si o poveste ce reuneste toate cele trei filme anterior facute de Daniel Craig, in seria James Bond. Acest ultim film al seriei facute de el, este un closure, inchide cercul realizat de el, incheaga si inchide povestea sa cu James Bond, amintind bad guys intalniti de acesta pana acum in Skyfall, Quantum of Solace, Casino Royale.


In acest film pot spune ca luxul este dus la extrem, iar din punctul meu de vedere, luxul maxim este cel care ajunge la simplitate ce se vede prin linii si culori si calitate extrem de inalta. Totul participa la etalarea luxului si elegantei rafinate: personajele care nu sunt multe- nu se iroseste povestea prin oameni mici, prezenti doar pentru umplutura, femeile delicate si feminine- care contrar dorintelor zilelor noastre, nu vor sa fie egale barbatului, ci vor sa il ajute, pastrandu-si feminitatea si fragilitatea, locurile desfasurarii actiunilor- absolut uimitoare si hainele. Hainele lui Bond sunt o tema in sine, o capsula de discutii si dezbateri. Hainele sunt personaje in sine. Bineinteles ca omul care le poarta conteaza, dar pana la urma, o haina buna rafineaza omul sau in acest caz il ridica mult, mult de tot. Urmarind filmul, parca am participat la o prezentare de moda Tom Ford, Burberry sau Prada. Hainele sunt wow, iar ochelarii de soare sunt fenomenali. 

Daniel Craig este un Bond rafinat si zgarcit cu cuvintele. Femeile Spectre sunt diferite, total opuse si in acelasi timp asemanatoare. Monica Belluci si Lea Seydoux sunt feminitatea intruchipata, sexoase, voluptoase, frumoase prin varsta si calitatile lor. Monica Bellucci este un icon, este un brand de la care ai asteptari, dar sa nu astepti prea mult, parerea mea de femeie…barbatii probabil m-ar contrazice, de fapt...deja am fost contrazisa dar, dincolo de varsta ei, este inca o femeie frumoasa si rafinata, cu sex-appeal si capabila sa arate bine in corset, portjartier si tocuri absolut superbe. Este inca o femeie feminina si gratioasa. Este si va ramane un icon, un punct de reper al feminitatii si calitatilor pe care o femeie ar trebui sa le aiba. 

Lea este frantuzoaica. Nu stiu exact de ce, dar acest cuvant ar explica tot ce se poate spune despre ea. Este fragila, dar nu usor de calcat in picioare, puternica prin deciziile pe care le ia, feminina si reala. Stie care este limita lui Bond, stie unde se situeaza ea si mai stie ca este zona lui de confort si de relaxare si nu se multumeste cu jumatati de masura. Ea este femeie si vrea sa ramana asa, fragila, feminina si protejata de el- barbatul.

Christoph Waltz este the bad guy, joaca bine si evil, este Inglorious Basterds return. Are ochii, alura si mimica facute si lucrate special pentru aceste personaje bad, dar atragatoare prin exprimare, voce, gestica si mimica. Este un partener pe masura lui Bond. Bond. James Bond. Este in acest caz outcast, un pedepsit, un naughty boy rasfatat de sefi, dar rasfatat pentru ca merita si pedepsit, tot pentru ca merita…sau nu. Nu voi spune subiectul, nu se cade. 

Filmul trebuie vazut. Daniel Craig aduce un omagiu clasicismului personajului, nu abuzeaza de puterile lui de spion descurcaret, doar puncteaza si imbraca haine uimitoare. Mda..m-am intors iar la haine, caci sunt fenomenale si ii vin ca turnate, Englishman-ul din el da clasa acestor haine, le da viata. Nu se poate sa nu vorbim iar despre ACELE haine. Acest film este un return to the basics, este un return to absolute elegance. Parerea mea este ca s-a vrut un classic, si singurul lucru pe care l-as reprosa este o singura secventa de urmarire care a fost facuta in Italia, in stilul Italian…lent si al lui dolce far niente…dar doar atat, pentru ca apoi a aparut costumul si am uitat.
Post a Comment