; movieschocolatebooks: Locke by NICO

Pages

Monday, August 18

Locke by NICO

LOCKE- un film, o viata in 85 de minute pline de Tom Hardy. Cand spun pline, chiar sunt Tom Hardy suta la suta. Sunt el si noi, privitorii si spectatorii lui. Este un one man show.... and what a show that is... one of a kind. Ivan Locke -tata, partener de afaceri, sot, barbat de cariera... om.

Acest film aparent este simplu si linistit, este o calatorie cu masina. Dar nu este orice fel de calatorie- te prinde si te tine acolo, cu el... Ivan Locke te tine cu el in masina, te tine cu vocea si rasturnarile lui de situatie, te tine prins si legat de ceea ce este el... si nu are nevoie de siretlicuri pentru a o face, nu are nevoie de alti actori sau actrite pentru a face asta... este atat de adevarat si natural in a te ''agata'' incat ramai cu el pana la capat.... de buna voie si nesilit de nimeni- exact asa simti. Nu isi etaleaza muschii, nu isi etaleaza alte talente si alte miscari de natura sexuala sau macar cu tenta sexuala...Saracul de el este chiar si racit in particica sa de lume, este racit, obosit, surmenat, stresat si aproape destabilizat de trecutul si copilaria sa- copilarie ce marcheaza tot ceea ce suntem ca adulti, ne face sa fugim de ceea ce nu ne-a placut sau ne stanteaza pe viata, ca o mare stampila ce nu o putem sterge nicicum ...Dar el este doar ''aproape'' destabilizat, pentru ca se aduna repede si il vezi calculat, sigur pe el si alegerile lui, il vezi concentrat si bine intentionat, deschis si impaciuitor cu tot ceea ce este legat de el... si mai presus d etoate il vezi om responsabil pentru faptele sale, toate,il vezi cum isi calculeaza pasii prezenti in functie de ceea ce i se intampla pe parcusrul celor 85 de minute, il vezi cum incearca sa negocieze frumos si respectuos trecutul cu prezentul, il vezi cum isi asuma faptele trecute, neinlaturand nici macar o varianta, fiind sincer cu cei din jurul sau, dar mai ales cu el.

Locke mi-a adus aminte de teatrul radiofonic si povestile sau piesele de teatru imprimate pe discurile de vinil pe care le ascultam cand eram mica si care imi faceau imaginatia sa o ia razna, sa am propriile inchipuri, in ceea ce priveste fetele oamenilor si personajelor ce interpretau actiunile si faptele pieselor de teatru, locurile unde se desfasurau si ceea ce se intampla in jurul personajelor.. chiar am inchis ochii si doar am ascultat vocea lui Ivan Locke, o voce calma si hipnotizanta. Tom Hardy are un rol greu. Trebuie sa te faca sa traiesti cu el pornind de la : Ivan Locke: "You make one mistake, the whole world comes crashing down around you." Totul este construit in jurul unei ''greseli'' asumate... pe care el, adultul si omul Ivan Locke o are de rezolvat in acea noapte. In functie de acel drum si ceea ce se intampla pe parcursul lui, el revine sau nu la normal... Ivan Locke trece peste familie si job pentru a face ceea ce el considera ca trebuie facut. Poate exagereaza, poate este prea prins de o ''greseala'' ce o vrea rezolvata, dar tot ceea ce el a realizat pana in momentul in care ni se infatiseaza, este rezultatul a ceea ce este si fost. Este omul cu caracterul pe care iti doresti sa il ai macar alaturi, sa il stii in preajma, sa stii ca te poti baza pe el si alegerile facute de un om ca el, pentru ca stii ca nu ar spune vorbe doar de dragul de a le spune, stii ca daca ia o decizie, o gandeste inaite, astfel incat sa te simti in siguranta , este un om asa cum rar vei intalni, un caracter model, cu tot cu greseli... este om, si deci... cu bune si rele, dar cand tragi linie vei vedea ca omul Ivan Locke este un keeper and a giver.
Post a Comment