; movieschocolatebooks: Enough said by Nico

Pages

Thursday, April 3

Enough said by Nico

I THOUGHT YOU LIKED ME... mi-a rupt inima replica aceasta....cea mai trista ever. Cuvinte care fie ca sunt spuse in realitate, fie ca sunt zise in filme, intristeaza. Enough Said este un film haios si trist in acelasi timp, este un film de oameni maturi, cu oameni maturi, cu umor pentru ei si facut elegant si realist...Exista oameni cu un astfel de umor ce binedispune.
In acest film vedem cum oamenii de frica sa nu sufere sau sa fie ajunga sa ramana siguri, scormonesc dupa informatii despre un posibil partener pana in cele mai nebanuite locuri. Vedem cum frumusetea unui om nu sta in aspectul fizic, ci in creierul sau, in felul sau de a se misca printre cuvinte si in felul sau de a se deschide in fata celorlalti, in curajul sau de a fi adevarat si a accepta ce ii place, de a zice ,,nu mai vreau sa te accept'' sau ''in seara asta vreau sa fiu singur'' si de a spune: '' It sounds corny.You broke my heart and I'm too old for that shit.'' Avem un el si o ea, divortati, trecuti de prima tinerete, relaxati, aflati in rutina zilnica, ce se descopera si se plac fara sa realizeze asta. Si cum intotdeauna exista un ,,dar'' si aici il gasim- ,,dar'' intervine dorinta de a sti mai mult despre celalalt, ca nu cumva sa se ranim si si sa fie pregatiti, sa stie totul dinainte (asta ne spunem toti) si aici intervine greseala... greseste cand vrea sa fie sigur/ sigura de tot si de toate, greseste cand vrea sa stie prea mult, cand vrea sa anticipeze si sa stie ce urmeaza, cand vrea sa stie toate defectele celuilalt...asta, si este doar parerea mea, pentru ca in tot acest exercitiu de a cunoaste tot despre celalalt de langa noi, uitam sa apreciem ceea ce ne ofera, sa apreciem lucrurile marunte...Si pana la urma, poate ca noua ne plac unele defecte ce altora le pareau de ne trecut cu vederea, poate ne plac lipsurile si minusurile celuilalt, pentru ca le completeaza pe ale noastre.

Mie una imi plac aceste ,,sparturi'' si ,,cioburi'' ce stirbesc un om. Nu imi plac oamenii perfecti si pusi la punct mereu, nu imi plac oamenii frumosi la modul general acceptat de majoritatea, nu imi plac oamenii draguti cu toata lumea. Imi place sa descopar ceva nou mie, ceva ce sa imi placa doar mie, sa vad eu ca acea persoana rezoneaza cu mine si caut asta chiar si in omul frumos si in cel doar interesant. In film vedem cum curiozitatea omoara viitorul, cum o pregatire prea minutioasa rupe inimi...si chiar lasa goluri in stomac... adica, te rog, arunca-te singur cu capul inainte si traieste experieta noua asumandu-ti-o si trecand-o prin filtrulul propriu, nu prin filtrul altora. Ceea ce iti place tie sau ti-ar placea tie, nu e neaparat nevoie sa placa si celorlalti. o barba nerasa, un fel de mancare, niste maini mari sau mici, o pereche de ochelari, o culoare de oja preferata de ea, un obicei al celuilalt nu e nevoie sa fie placut de toata lumea, si chiar ascultand nemultumirile celorlalti nu e cazul sa te lasi dus de val. Personajele principale sunt Julia Louis-Dreyfus, o minioana curioasa si spirituala si James Gandolfini, un barbat relaxat, cu simtul umorului fin si elegant. Nu voi povesti filmul. Filmele nu se povestesc, se urmaresc si se simt in functie de fiecare..Post a Comment