; movieschocolatebooks: My movies of 2014

Pages

Saturday, January 11

My movies of 2014


Cu intarziere, dar cu mult entuziasm, preiau de la Anzhela si de la piratulcinefil o leapsa cinefila a filmelor din 2014 care mi-au facut deja cu ochiul si pe care le anticipez cu nerabdare.  


Big Eyes al lui Tim Burton care promite sa ne dezvalui o fateta noua a acestui regizor. Un film inspirat din experinetele personale ale regizorului.  


Far From the Madding Crowd in regia lui Thomas Vinterberg, unul dintre preferatii mei, intr-o adapatere a romanului lui Thomas Hardy si cu o distributie interesanta -Carrey Mulligan si cei trei pretendenti ai ei:Michael Sheen, Tom Sturridge si Matthias Schoenaerts. 

The Immigrant care a starnit multa valva la festivaluri, in regia lui James Gray, o poveste din The Roaring Twenties cu Marion Cotillard si Joaquin Phoenix. Fallen women make the most intriguing stories! 
Magic in the Moonlight, caci mie imi place Woody Allen si sper ca si acest proiect sa fie la fel de introspectiv ca si Blue Jasmine. Actiunea se desfasoara in Franta si distributia e pe masura: Colin Firth, Emma Stone, Marcia Gay Harden, Jacki Weaver. 
Nymphomaniac pentru ca mi-a starnit curiozitatea si pentru ca Lars asta te cam forteaza sa-ti testezi limitele vizuale si sensibilitatea. Muza lui, Charlotte Gainsbourg, ma convinge mereu asa ca merg pe mana lui.  


The Unspeakable Act - pentru povestea sa controversata si pentru  interpretarea mult-laudatei Tallie Medel, o tanara actrita, prinsa intre realitate si lumea idilica a copilariei.


Her al lui Spike Jonze pentru ca a primit laude pentru regie si pentru interpretarea lui Joaqim Phoenix.  


Inside Llewyn Davis pentru ca sunt cei doi frati patati -Joel & Ethan Coen, care de la Fargo incoace exploreaza in mod magistral valentele chipului uman.  The Wolf of Wall Street pentru ca un regizor care se respecta are un actor fetis; Leonardo Dicaprio face casa buna cu Martin Scorsese.  
Nebraska by Alexander Payne pentru ca sansele nu tin cont de varsta ci de talentul raw- adica Bruce Dern. Unele poate le-ati vazut deja, altele poate v-au surprins. Anul asta merg indie in mare parte pentru ca proiectele independente sunt pentru serile petrecute acasa iar blockbusterurile pentru cinema. Sic! Leapsa merge si ea mai departe, cu drag, la poisonwhiskey si filmsinopsis.


Post a Comment