; movieschocolatebooks: Close Circuit by Cheltuitus Banus

Pages

Sunday, January 12

Close Circuit by Cheltuitus Banus


Close Circuit sau un film despre ce ar fi putut fi great, dar s-a ratat la limita. Un film cu un Eric Banna wonderful as a man and as an actor, Eric Banna at his finest. O Rebecca Hall minunata ca o balerina si un casting ales ''ca uns''. Subiect antrenant si bine sustinut de actori, dialoguri si imagini captivante. Avocati intr-un proces istoric, un inceput de istorie ce se curma in timpul avantului...un film despre '' what might have been'', ''could have been'' ''ar fi putut sa fie, dar...''. Eric Banna, rolul lui Martin Rose avocatul apararii, este impreuna cu Rebecca Hall, avocatul special al apararii, Claudia Simmons-Howe, in pozitia ingrata de a apara un terorist al unor atacuri cu bomba soldate cu 120 de morti. De aici pornind intriga filmului, te astepti sa fie analizata problema in fel si chip, sa se lase cu ''taieri si sfartecari''...dar tu poti astepta in continuare...poti sa iti faci chiar si scenarii proprii, nu cred ca se supara nimeni.... ideea filmului este minunata, atragatoare si plina de resurse...dar ramane la stadiu de idee neprelucrata la maximul posibilitatilor intrinseci.


Eric Banna joaca ceea ce stie cel mai bine sa joace, actiune, adrenalina, roluri de barbat in maximum potentialui sau....Sincer? Nu il vad in roluri ce presupun o prea mare bataie de cap din punct de vedere psihologic. Este omul actiunii rapide, omul lui aici si acum. Dar scena ce m-a frapat cel mai mult este cea in care parca face reclama vreunui trabuc cubanez...Ce pot sa spun? Pare ca stie sa fumeze trabuc si stie sa se uite fix in ochii femeilor, cuvintele putine si mersul apasat fac parte din rol...dar aceasta este parerea mea. Rebecca Hall pluteste prin film si este fragila dar si puternica. Detine o feminitate ce lucreaza in favoarea ei. Nu are nevoie de putere fizica pentru a se impune...are privirea, are mimica si o motricitatea corporala ce lucreaza cu ea. Este o este englezoaica manusa pentru un viitor frumos.

In actiunea si intriga lor, cei doi avocati sunt secundati de niste fenomenali Jim Broadbent drept procurorul general, Ciarán Hinds drept devlin, Julia Stiles drept jurnalista atotstiutoare Joanna Reece si altii...mie acestia mi-au ramas pe retina. Filmul atrage, este catchy si bine realizat, relaxeaza si intriga privitorul. Rolul lui este de a arata si alte fete ale justitiei, de a arata si ''rezolvari'' mai neortodoxe ale unor cazuri si ne reaminteste, daca mai era nevoie, cat suntem de mici in lumea unora, a celor putini si puternici, in lumea celor ce noi, cei de rand suntem un numar statistic, cei multi si consumatori de ceea ce ne dau ei voie sa vedem, cand vor ei si cum vor ei...ei sunt ''the master puppeteer'' iar noi marionetele lor. Ne arata cum galagiosii sunt cei ascultati, chiar daca ceea ce au de zis sunt falsuri si induceri in eroare...uneori in oroare. Sunt ascultati pentru ca tipa mai tare si pentru ca sunt in pozitii inalte. Nu te astepti sa fie atat de...nesimtiti si de manipulatori, de falsi in ochii celor ce ii pun acolo, de fapt.
Post a Comment