; movieschocolatebooks: The Counselor de Cheltuitus Banus

Pages

Monday, November 18

The Counselor de Cheltuitus Banus

Ridley Scott ...fail. The Counselor este un podium de high class actors. O defilare fastuoasa, as putea spune epopeica, de barbati hot ai cetatii viselor. Avem in distributie numai pietre pretioase ce vin sa sustina un film mai mult decat slab, cu un subiect alambicat si neexploatat la valoarea a ceea ce ar fi putut fi un proiect marca Ridley Scott. Si ''defilarea frumosilor'' incepe cu Michael Fassbender, apoi urmeaza Javier Bardem, Brad Pitt, Goran Visnjic, chiar si aducerea '' la viata' a lui John Leguizamo. Acest covor rosu de staruri aducatoare de public feminin, este sustinut si de cealalta parte de o rascolitoare Cameron Diaz si o stearsa Penelope Cruz. Actorii ar fi putut face atat de multe alte lucruri interesante, decat sa joace in acest film, ar fi dat atat de mult si ar fi putut straluci la adevarata lor valoare, daca nu ar fi fost o straduinta de a reusi intr-un proiect de film ce este atat de slab, incat a fost nevoie de nu mai putin de cinci actori de prima clasa pentru a-l realiza.Subiectul este clasic...drogurile, lacomia, femeile care sucesc mintile barbatilor si fac din ei instrumente de obtinut ceea ce doresc dansele, cartelurile mexicane ce nu iarta nimic, coincidente ''cusute cu ata alba''si nascatoare de actiuni radicale si extreme, actiune ce sare fara legatura de la un moment la altul, mafioti ce pot sa realizeze crime incredibil de minutios pregatite, dar care mor stupid de simplu. Cam asa este ''The Counselor''. Filmul este impanzit de replici ''de retinut'', de ''cuvinte de duh''...de parca ma aflam pe un news feed pe facebook. Este un film facut cu toate ingredientele necesare realizarii unui blockbuster, este facut pentru bani, pentru minti usoare si nedoritoare de mai mult... Este facut pentru masa de spectatori mancatori de popcorn si grabiti catre altceva...catre ''the next thing on fashion''.

 

Michael Fassbender din ''Shame'' sau ''Inglorious Basterds'' este vandut succesului, nu exista in acest film... la fel si Javier Bardem. Brad Pitt are farmecul sau, isi face rolul frumos, elegant, ca la carte...desi poate mai mult- este un Adonis fermecator si catchy. Cea care straluceste efectiv, in acest film, este Cameron Diaz. Este o felina, o diva desteaspta si periculoasa, o lacoma surprinzator de apetisanta, ciudata si provocator de sexoasa; invarte barbatii si obtine ceea ce vrea de la ei, are replicile pregatite si isi face rolul atat de languros, incat la un moment dat ai impresia ca prostul gust a ajuns o arta a celor bogati si lacomi (ma refer la imbracaminte, bijuterii, machiaj, replici taioase si spuse in raspar) ea stie tot, ea face tot, invarte si ceea ce nu parea de invartit... prea mult...devine obositoare. Penelope Cruz este stearsa ca prezenta actoriceasca, eleganta, modesta si nepotrivita mediului de '' prea mult'' al filmului. Este sotia avocatului- rol principal, Michael Fassbender.


Sincer... acesta este un film de duminica seara, un fel de clatire a ochilor atat feminini cat si masculini, este un film ce nu te solicita prea mult, ca o masa de afaceri la restaurant, unde este servit mecanic si te duci pentru ca ai o agenda de bifat, nu pentru ca ai placerea si dorinta de a te bucura de compania cuiva si pleci infometat, caci aveai alte trebuiri de rezolvat, nu sa mananci. Este un film fara fond, desi plin de bogatie vizuala si actori buni, ramai nesatisfacut, gandindu-te la ceea ce ar fi putut fi, la ceea ce ar fi putut realiza un asa casting.
Post a Comment