; movieschocolatebooks: Head In The Clouds- the glimpse of a diva! by Cheltuitus Banus

Pages

Monday, September 30

Head In The Clouds- the glimpse of a diva! by Cheltuitus Banus

Imi place Charlize Theron. Are ceva...il are pe acel ceva ce te face sa o urmaresti, sa o admiri, sa te intrebi oare ce mananca de este asa de frumoasa si deosebita prin eleganta? Te face sa te intrebi din ce lume este. Head in the clouds e un film de duminica dupa amiaza, nu te solicita prea mult, o povestioara draguta, emotionanta, actori frumosi, curatei, interpretare buna, de televiziune...nota 7 , parerea mea. L-am vazut si mi-am dorit sa il vad pentru Charlize Theron in primul rand, apoi pentru a vedea the beginning in relatia dintre ea si Stuart Townsend si apoi, pentru Penelope Cruise.

Poveste despre o fata, Gilda Bessé, ce isi face propria viata, fara reguli, incercand sa placa in primul rand ei, sa guste toate placerile vietii, sa fie libera si femeie in adevaratul sens al cuvantului- feminina si capricioasa, intr-o vreme in care femeile nu prea stiu ca au putere si inca descoperindu-se intr-o lume a barbatilor...Adevarul este ca isi permite acest lux, deoarece conform rolului are puterea materiala si sociala de a fi si face doar ceea ce vrea. In fuga ei de a-si trai viata la maximum, intalneste fel de fel de personaje ce nu lasa amprenta asupra ei, decat daca ea doreste acest lucru, un fel de barbat din punct de vedere emotional si sexual- asa sunt lasati sa ii patrunda in lume Mia- Penelope Cruiz si Guy Malyon- Stuart Townsend. Povestea ei implica Anglia anilor 1930 si Franta in timpul razboiului.


Stuart, cel destept si corect, isi face rolul ca la carte, fara prea mari eforturi, este curat si neinspirational, este insipid, inodor, incolor, ca apa- e buna si sanatoasa, dar mai bun este un pahar de vin... In acest film, doar langa Charlize mai are cate o sclipire si atunci doar cand pune mana pe frumusetea aceasta de femeie...adica, scuze, dar nu ai cum sa ramai imun la asa femeie. Este atat de stangaci in rol incat pare chiar comic si face filmul sa scada in ochii privitorului doritor de un film atragator. Penelope este o frumoasa, focoasa si atragatoare prezenta in film, care desi are rol, mic fura scenele de cele mai multe ori, este superba in interpretare, este ea...spanioloaica si atat; respira feminitate, imprastie in jurul ei sexualitatea sa, este femeie, fiinta sexuala in cel mai frumos sens.


Intorcandu-ma la Charlize Theron, se vede cum este la granita dintre model venit sa se faca actrita si actrita posesoarea unui Oscar, pe merit, se vede seriozitatea si implicarea actorului adevarat. Am spus ca este la granita dintre cele doua, pentru ca este un film in care isi face meseria cu ups and downs. Pe parcursul filmului o vezi cum se transforma in actrita, in diva, in model... schimbatoare si sclipitoare, nu doar ''mobilier frumos intr-o camera frumoasa''. La inceputul filmului rade tamp si aiurea, este pisicoasa... prea pisicoasa, te arunca intr-un film categorie B televiziune, de urmarit cand nu ai ce face si vrei sa urmaresti un film la tv in loc sa crosetezi sau sa faci un rebus. Pe parcursul filmului, in toata acea poveste draguta si emotionanta, categorie B, o vezi cum se transforma si realizezi ca poate mai mult, ca poate fi actrita buna, ca filmul acesta nu este pentru adevaratele ei posibilitatile, ca aceasta filmare nu o 'expoateaza' la maximul abilitatilor ei.Aceasta impresie am avut-o privind imaginea ce mi-a ramas in minte si anume, cea in care disperata ca ambii ei prieteni vor pleca la razboi, incepe sa se sarute cu personajul interpretat de Penelope Cruise si o musca atat de tare incat ii da sangele, iar ei nu ii pare rau...priveste vinovata, plansa si disperata spre Steward, cerand parca ghidare, cerand sa nu mai fie pierduta. Charlize este un soare un filmul acesta, prin rolul dat si prin interpretare, este vesela si atragatoare (nu ca Penelope care este o felina prin miscari si felul ei de a fi, prin prezenta prin respiratie si priviri). Se vede ca interpretarea este un pic stangace, este mai mult o exersare a actului artistic pentru ceva mai maret decat ''head in the clouds'', dar te face sa vrei sa mai vezi ceva cu ea, pentru ca o vezi ca are potential pentru un film cu adevarat bun. Charlize este povestea Cenusaresei ecranului, este varianta fericita a modelui devenit actrita... nu este actorul nascut, este actorul ''facut'', dar diva prin prezenta, miscari, zambet, definitie, nu prin capricii si ''aere''.
Post a Comment