; movieschocolatebooks: Festivalul Cannes 2013 - noutati

Pages

Sunday, March 24

Festivalul Cannes 2013 - noutati

Jurizat de Steven Spielberg, presedinte al celei de-a 66 editii, Festivalul de la Cannes 2013 va avea loc intre 15 si 26 mai 2013. Spielberg se alaturi, astfel, laureatei Jane Campion, care va prezida sectiunea Cinéfondation si a filmelor de scurt metraj. Festivalul va fi deschis de mult-asteptatul The Great Gastby in regia lui Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio si Carey Mulligan in rolurile principale. Regizorul este familiar cu festivalul, filmele sale anterioare, Strictly Ballroom si Moulin Rouge participand in editiile din 1992, respectiv 2001. Imi place la nebunie posterul festivalului - cu Paul Newman si Joanne Woodward, intr-o ipostaza adaptata din filmul lor A New Kind of Love (1963)- care este un omagiu adus celor doi mari actori.

Desi nu exista inca informatii oficiale, se fac deja speculatii legate de filmele ce urmeaza sa fie prezentate la Cannes. Unul dintre acestea este Inside Llewyn Davis, regizat de fratii Coen, un film in care actorii principali canta si care prezinta o saptamana din viata unui artist mai putin cunoscut interpretat de Oscar Isaac; ceilalti actori sunt Carey Mulligan, Justin Timberlake, John Goodman si F. Murray Abraham. Sophia Coppola ar putea sa vina cu The Bling Ring, cel de-al cincilea film al ei, o poveste adevarata despre un grup de tineri obsedati de faima care jefuiesc casele unor persoane publice. Oscarizatul  Alexander Payne ar putea sa ajunga la timp cu drama sa Nebraska, in care Bruce Dern joaca un tata alcoolic intr-o calatorie cu fiul sau instrainat. Filmul lui Steve McQueen Twelve Years A Slave are o distributie ofertanta: Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Quvenzhané Wallis, Chiwetel Ejiofor si Brad Pitt. Alte zvonuri se refera la drama All Is Lost cu Robert Redford, intr-o confruntare om-natura sau la pelicula lui Steven Soderbergh,  Behind The Candelabra cu Michael Douglas si Matt Damon.

 
Abia astept sa-l vad pe Guillaume Canet care a regizat Blood Ties, un remake dupa Les Liens Du Sang al lui Jacques Maillot, cu Marion Cotillard, Clive Owen, Zoe Saldana si Mila Kunis; probabil va avea la fel de mult succes cu primul lui film in engleza, ca si actor. Marion Cotillard joaca si in Lowlife, cu Joaquin Phoenix  care apare si in Her, comedia lui Spike Jonze, alaturi de Amy Adams.
Fie ca apar la Cannes, fie ca sunt lansate dupa festivalul francez, toate aceste filme sunt printre premierele asteptate cu multa nerabdare in 2013. Nume celebre precum Luc Besson, Roman Polanski, Jim Jarmusch, Benicio del Toro sau Diego Luna sunt vehiculate si asociate intr-un fel sau altul cu festivalul, in competitia oficiala sau in afara ei. So let the games begin!


Post a Comment