; movieschocolatebooks: Bonbons de Chocolat Fourre- Cupido

Pages

Saturday, March 23

Bonbons de Chocolat Fourre- Cupido

Cupido Truffles Chocolates sunt trufe de ciocolata fabricate in Vrasene, un orasel din nordul Belgiei cu 4.000 de locuitori- probabil toti iubitori de ciocolata sau producatori de bomboane de ciocolata. Sunt trufe de ciocolata cu lapte, acoperite cu fulgi de ciocolata al caror continutul de cacao este de 33%. Se simte finetea ciocolatei cu lapte si probabil varianta simpla, doar cu lapte, ar fi prea fada sau incredibil de satioasa, insa bucatelele crocante de portocala ii dau aroma si un iz strengaresc. Trufele au un continut de 54,3% cacao iar umplutura este presarata cu bucatele de coaja de portocala.
 
 
Nici macar nu-ti dai seama cand se ispraveste cutia pentru ca ti se topesc in gura si iti doresti imediat sa repeti experienta. Pentru un iubitor de ciocolata cu lapte, sunt perfecte pentru ca se simte gustul de lapte si concentratia redusa de cacao si coaja de portocala nu este prea pregnanta iar aroma ei le da o savoare fina, nefiind prea agresiva. Personal, nu inteleg combinatia de ciocolata si alune, pentru ca acestea din urma au un gust mult prea evident care estompeaza finetea ciocolatei; cele mai indezirabile mi se par, insa, combinatiile de ciocolata si stafide: lipicioase, dulci pana la lesin si cu un aspect grosolan. Pe de alta parte, nu dai niciodata gres cu o combinatie de Cointreau si ciocolata sau de Bailey's si ciocolata; alcoolul si ciocolata sunt a match made in heaven! Aceasta este varianta de la Cupido cu Teacher's:
 
 

 
Ciocolata cu lapte, daca nu are aceea aroma usor caramelizata pe care o simt la Lindt Excellence Extra Milk, are nevoie de un catalizator -sub forma unor particule mici, crocante, nedulci- care sa-i accentueze finetea iar Cupido Bonbons de Chocolat Fourre, cu coaja de portocala, este de vis. Intr-un cuvant, belgienii au o intuitie rafinata in a incrucisa si amesteca, cu talent, cele mai neastepate feluri de ciocolata cu cele mai ciudate ingrediente. Asadar, vreau impresiile voastre despre aceste minunate trufe:
 
Nume: Bonbons de Chocolat Fourre
Producator: Cupido
Continut de cacao: 33%
Tara de origine: Belgia
Furnizor: prietena mea Ozana, care se pricepe la ciocolata si la decoratiuni, pe http://houseatheart.blogspot.ro/
 


Post a Comment