; movieschocolatebooks: Swiss Chocolat Brut- new discovery!

Pages

Friday, January 18

Swiss Chocolat Brut- new discovery!

Dear chocoholics, sa nu ramaneti cu falsa impresie ca daca nu vorbesc despre acest lucru, nu ma indop cu ciocolata. Consum din plin, sunt endorfinica, on cloud nine all the time si gata sa va povestesc despre o noua descoperire: Swiss Chocolat Brut de la Nestle, care a batut cale lunga- vreo 2000 de km- ca sa ajunga in casa mea. Este generoasa -300 g- stralucitoare, cu cateva accente de rosu si, evident, nuanta aceea de maro care ma innebuneste, miroase bine si patratele sunt desenate fie cu un peisaj montan, fie cu steagul elevetian. Cam asa:

Cu riscul de a ma transforma in ochii vostrii intr-o chocofreak, marturisesc ca, inainte de a cumpara o tableta verific care este continutul de lapte si continutul de cacao; noua mea prietena are un continut de cacao de minim 29% si 20% de lapte. Nu e combinatia mea preferata, adica 30%, respectiv 20%, dar nu sunt o suparacioasa din fire si ma bucur de orice dar primit.

Sa va spun ceva despre brandul Nestle: tipul asta, Henri Nestlé, a inventat cerealele pe baza de lapte pentru bebelusi intr-un orasel elvetian, Vevey si l-a inspirat pe chocolatierul  Daniel Peter, care locuia in acelasi oras, sa dezvolte ciocolata cu lapte. Acesta i-a cerut sfatul si dupa multe incercari, a produs prima ciocolata cu lapte in 1875 combinand cacao, zahar si lapte condensat. A avut un succes nebun si s-a numit GALA PETER. Prima ciocolata Nestlé a fost vanduta in 1904, sub numele Peter & Kohler, iar in 1929, Peter, Cailler si compania Kohler au fuzionat cu Nestlé.

Se numeste Chocolat brut pentru ca este ciocolata in forma sa cea mai naturala, simpla, autentica si delicioasa, cu lapte elevtian. Inital, are o oarecare asprime, dar pe masura ce ti se topeste in gura, simti savoarea de vanilie si nuci. Si cat mai stai pe ganduri sa iti dai seama ce alte minunatii se mai ascund dincolo de gustul innebunitor, a disparut si o iei de la capat ca sa te dumiresti. Si uite asa, mai schimbi impresii si tableta se micsoreaza pe nesimtite!


Post a Comment