; movieschocolatebooks: 5 orase pentru iubitorii de ciocolata

Pages

Friday, December 7

5 orase pentru iubitorii de ciocolata

Borges isi dorea un paradis sub forma unei biblioteci imense; raiul meu se compune din carti, filme si sute de sortimente de ciocolata primite ca bonus pentru ca trebuie sa existe premii si pentru soarecii de biblioteca si cinefilii inraiti. M-am intrebat de ce asocierea asta imi produce atat de multe senzatii si care este liantul care le tine pe toate trei intr-o armonie desavarsita; filmele, ciocolata si cartile ascund toate niste calatorii misterioase, iti antreneaza toate simturile si sunt fiecare o experienta noua. Calatoriile au farmec si savoare, sunt initiatice, insa sa calatoresti in locuri dulci este intr-adevar magic.

Prima oara te opresti Zurich pentru ca ciocolata elevetiana este sinonima cu absoluta calitate si vizitezi fabrica Lindt&Sprugli, care este in Kilchberg, iar dupa care incerci toate mostrele delicioase, faci un tur prin magazinele de specialitate din Canton.
Iei trenul EuroCity de la Zurich spre Brussels, urmatoarea destinatie ciocolatie, si iti citeste cartea preferata, pe care o lasi din cand in cand alaturi pentru a te pierde cu privirea printre peisajele superbe. Bati orasul la pas si nu ratezi nici o chocolaterie, nici o degustare, nu te gandesti la pretul obscen al pralinelor Godiva, nici la silueta cand savurezi o bucatica de Leonidas si, daca nu te-ai saturat de Lindt, nobody is judging you!
Iti reiei lectura in TGV-ul spre Paris si incerci sa-ti stapanesti anticiparea si emotiile, pentru ca ai nevoie de tot curajul pentru a merge mai departe. Te duci direct in arondismentul nr. 6, 37 Rue Assas, la magazinul lui Cristian Constant, un maitre castigator al Europe's Grand Prix Chocolate Award si ai sansa sa gusti unele din cele mai bune ciocolate handmade.
Limbajul ciocolatei este unul universal, asa ca nu trebuie sa vorbesti germana ca sa vizitezi Muzeul Ciocolatei din Cologne, Imhoff-Schokoladenmuseum. Mirosi si gusti din cea mai inalta fantana de ciocolata, vezi masinarii de producere a tabletelor de ciocolata in miniatura si iarasi, savurezi produsele Lindt, cu al caror producator muzeul a incheiat un parteneriat delicios.
Patratele de ciocolata inseamna valuri intregi de endorfine care te fac fericit si prin urmare, vremea ploioasa din Londra nu are niciun efect neplacut asupra ta. Bucuria intalnirii cu Cadburry este imensa si te imbraci in mov pentru ca loialitatea si ciocolata merg hand in hand. Poti sa te inscrii la un Chocolate Ecstasy Tour pentru a vizita locurile istorice cu ciocolata din oras si pentru a incerca de la batoanele Cadburry superdulci pana la ciocolata produsa manual si ciudatenii precum caramelele cu sare de mare.
Dupa un asemnea tur de forta, chiar si virtual, cuvintele sunt de prisos!
Post a Comment