; movieschocolatebooks: Take this waltz

Pages

Monday, November 26

Take this waltz

Take this Waltz ne spune o poveste simpla despre Margot (Michelle Williams), o tanara de 28 de ani, casatorita cu Lou (Seth Rogen), un bucatar fascinat de retete cu pui. In timpul unei calatorii de afaceri, Margot il cunoaste pe Daniel (Luke Kirby) si intre ei se naste o chimie careia ii rezista amandoi cu stoicism, mai ales ca descopera ca locuiesc pe aceeasi strada. Margot incearca sa isi reprime orice sentiment fata de Daniel, apropriindu-se mai mult de Lou, care joaca cartea sotului distant, preocupat, mai degraba, de reusita retetelor gen chicken cacciatore decat de a-i acorda atentie sotiei. Totul culmineaza cu hotararea brusca a lui Daniel de a se muta din cartier, ceea ce are rolul unei revelatii pentru Margot, care ii marturiseste sotului sentimentele fata de vecinul de peste strada si alege sa-l paraseasca pe Lou. Urmeaza un fast-forward al relatiei dintre Daniel si Margot, punctat cu scene de sex, dar filmul nu aduce nici un deznodamant fericit; dimpotriva, cautarea continua a lui Margot iti lasa un gust amar.


So far, so good...Mi-au placut cateva lucruri la filmul asta. In primul rand, am fost uimita sa-l vad pe Seth Rogen intr-un rol de compozitie, totalmente diferit de personajele aiurite din The Green Hornet (2011) sau Knocked up (2007). Mi-a placut nu numai interpretarea personajului, ci si felul in care Lou a fost construit- in aparenta, un tip insensibil, pasionat doar de gatit, dar care isi iubeste sotia atat de mult incat renunta la ea si o lasa sa plece cu Daniel. Pe cat de iubitor este, pe atat de ferm vine raspunsul sau negativ la finalul scenei dintre el si Margot, cand aceasta insinueaza ideea unei impacari.

Secondly, a fost tare scena din barul in care Margot si Daniel se intalnesc sa bea ceva si el ii face o declaratie atat de erotica incat aceasta simte brusc nevoia sa faca un dus. Mi-a placut naturaletea scenei chiar daca mi-a adus aminte de o alta scena celebra, dar mai zgomotoasa, din When Harry Met Sally (1989) in Katz's Delicatessen. Nu mai e nevoie sa spun ca Michelle Williams este la fel de proaspata, naturala si atragatoare ca intotdeauna iar nefericirea o face si mai radioasa.


Filmul te face sa te intrebi ce sanse au relatiile de lunga durata si daca dragostea poate supravietui incorsetata de rigorile casniciei sau libera de orice reguli. Abordarea subiectului de catre Sarah Polley, regizoarea filmului, este una onesta si curajoasa desi, in final, nu ne ramane decat sa intelegem ca atunci cand vine vorba de iubire, iubim imperfect si irepetabil.
Post a Comment